Skip to main content

Beyin göçü, çalıştığı alanda uzmanlaşmış kimsenin daha kaliteli yaşam standartlarına ve daha iyi imkanlara ulaşabilmek için daha gelişmiş bir ülkeye göç etmesine denir. Bu kavrama göz attığımızda hemen ardından “tersine beyin göçü” gelir. Tersine beyin göçü; geçmişte ülkesinden ayrılan kimsenin geri dönerek edindiği kazanımlarla ülkesinde sermaye kazanması ve bilgi üretmesi için çalışmasıdır.

Global Perspektif

Global deneyim kazanmış kimseler, katıldıkları şirketlere uluslararası bir perspektif katmış olur. Yurtdışında edindikleri deneyimler veya öğrendikleri metotları uygulayabilir, şirketi ileri taşıyabilirler.

Karşılaştırmalı Düşünce

Dahil oldukları kurumda eksik ya da yeniliğe açık herhangi bir şeyi keşfedip büyüme adına katkıda bulunabilirler. Deneyimler arası karşılaştırma yaparak farklı bir bakış açısı sunabilirler.

Çalışma Pratiğinde Kalite Artışı

Gelişmiş ülkelerde “disiplin” kavramı eğitim ve çalışma alanlarında büyük önem taşımaktadır. Global deneyim kazanmış kimseler, bu tempo ve atmosferde çalıştığından ülkeye döndüklerinde girecekleri kurumda farklılık sağlayabilirler. Çalışanların işi algılama ve çalışma etiğini değiştirme konusunda büyük etkiler yapabilirler.

Kaynak: Youthall